Praktische Informatie

Vrienden van de Stichting Dorpsfeest en Voorverkoop

INSCHRIJVING ALS LID VAN DE ‘VRIENDEN VAN STG. DORPSFEEST SPAARNDAM’

Al enkele jaren voert de Stichting Dorpsfeest Spaarndam een beleid dat er op is gericht om dorpsgenoten en aanverwanten voorrang te geven bij de kaartverkoop. Vanaf 2007 werd dit beleid nog iets uitgebreid: je kunt nu lid worden van de ‘Vrienden van de Stichting’ en zo uw kaarten ook in de toekomst veilig stellen! Inschrijven alleen mogelijk via onze website, hier staat ook alle belangrijke en uitgebreidere informatie op.

Voorwaarden voor acceptatie:

 • 14 jaar of ouder
 • geboren of woonachtig (geweest) in Spaarndam, Haarlemmerliede of Spaarnwoude, of een aantoonbare binding met deze dorpen.
 • instemming met automatische incasso van de bestelde kaarten.

Voorverkoop en ophalen bandjes

Er zal een voorverkoop plaatsvinden van de toegangsbandjes voor Vrienden van de Stichting.

 • Deze bandjes kunnen, na toewijzing en na het tonen van legitimatie alleen worden opgehaald op de dinsdag- en woensdagavond van de feestweek van 19:00 uur tot 22:00 uur. Dit geldt ook voor de sponsors. Het ophalen van de polsbandjes en de betaling zal in het voorste gedeelte van de grote tent plaatsvinden.
 • Overgebleven bandjes gaan in de vrije verkoop op de woensdagavond vanaf 22:00 uur.
 • Er mogen niet meer dan twee polsbandjes per persoon per feestavond worden gekocht en het tonen van een legitimatie is verplicht.
 • De polsbandjes moeten op de desbetreffende avond STRAK om de pols gedragen worden. Personen bij wie het bandje van de pols geschoven kan worden, riskeren uitsluiting!
 • Mensen die zonder bandje in de tent aanwezig zijn, kunnen verwijderd worden.
 • De prijs per bandje voor Vrienden bedraagt € 12,50 en zal contant betaald moeten worden bij het ophalen, tenzij het bedrag al is afgeschreven. Kaarten in de losse verkoop kosten € 15,00.
 • Op vrijdagavond en zaterdagavond worden er verschillende kleuren bandjes gedragen. Voor de Vrienden onder de 18 jaar is er een NIX18 bandje verplicht
 • Er zullen niet meer bandjes verkocht worden, dan er mensen in de tent mogen. De kans is dus heel groot, dat er op de avond zelf, geen entreebewijzen meer verkocht worden!
 • Degene die op welke manier misbruik maakt (fraudeert) zal de rest van het weekend niet meer tot de tent worden toegelaten. Stichting Dorpsfeest Spaarndam behoudt zich het recht voor om bepaalde personen uit te sluiten van de voorverkoop.
 • Consumptiemunten + drankbeleid

  Drankjes kunnen tijdens het Zomerfeest uitsluitend worden betaald met de breekmunten van Stichting Dorpsfeest Spaarndam met het jaartal van het huidige jaar achterop. Deze kunt u kopen bij het centrale verkooppunt in de grote feesttent. Munten zijn alleen dit jaar geldig en niet inwisselbaar na afloop. Er geldt een rookverbod en een verbod op het schenken/verkopen van alcohol aan jongeren onder 18 jaar. Zij ontvangen een ander kleur bandje. De gemeente zal controles laten uitvoeren. In ons drankbeleid is ook wederverstrekking van alcohol aan minderjarigen niet toegestaan. (Jeugd onder de 18).

  Parkeren

  De parkeerruimte rond het feestterrein is uiterst beperkt. Let ook hier op de speciale bewegwijzering! Parkeren op eigen risico, Stichting Dorpsfeest Spaarndam aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor schade ontstaan tijdens het parkeren. Zowel voor fietsen als gemotoriseerde voertuigen.

  Inschrijfformulieren, foto’s en Eventstagram

  Op onze website kunt u de inschrijfformulieren voor alle programmaonderdelen vinden en downloaden.

  EHBO

  Tijdens de sportieve evenementen zijn EHBO’ers ter plaatse of aanwezig in de grote tent.

  Garderobe en toiletten

  Op de feestavonden en op zondagmiddag is er een bewaakte garderobe in de feesttent die wordt bemand door mensen van de Stichting Sinar Pelangi van Zr. Thea Lemmers. Hier kunt u uw jas op eigen risico in bewaring geven. Ook beheren deze vrijwilligers de toiletten. U kunt een muntje op het schoteltje leggen of vrijblijvend een plaspas aanschaffen voor € 5,-. Deze is het gehele feestweekend geldig en de helft van de opbrengst gaat naar Stichting Sinar Pelangi. Deze stichting biedt hulp zoals opvang, voeding, scholing of medische zorg aan mensen die gehandicapt zijn of om welke reden dan ook niet goed voor zichzelf kunnen zorgen. In Indonesië worden gehandicapte kinderen vaak weggestopt omdat de ouders zich voor hen schamen. Zuster Thea biedt dan hulp en zorgt dat deze kinderen worden geopereerd aan bijvoorbeeld een hazenlip of klompvoeten. Daarna krijgen ze fysiotherapie, spraakles of andere verzorging die nodig is. Ook heeft de stichting een kindertehuis opgericht. Daar wonen ongeveer 50 kinderen, deze zijn wees of hun ouders kunnen niet goed voor ze zorgen. Deze kinderen gaan allemaal naar school en worden volledig onderhouden door Sinar Pelangi. Zo weet u dat het geld van de Plaspas goed besteed wordt, en kunt u terecht op een schoon toilet.