Voorwoord Zomerfeest 2022

Beste Spaarndammers,

Het is dan eindelijk zover, na twee jaar afwezigheid verrijst de feesttent weer aan de A9!! En ook al hebben we de afgelopen twee jaar een bijzonder leuk en geslaagd alternatief dorpsfeest gehad, er gaat toch niets boven een ‘ouderwets’ Zomerfeest!! Voor de afgelopen twee jaren wil ik iedereen bedanken die positief is blijven denken in die minder positieve tijden. Jullie hebben er voor gezorgd dat in die moeilijke tijden heel het dorp weer even kon genieten van een welverdiend verzetje.

Maar genoeg nu over het verleden, we gaan er weer voor! Hier voor jullie ligt het programma van dit jaar. Veel bekende zaken staat weer op de agenda maar ook wel wat nieuwe dingen. Wat allemaal? Dat lees je verderop in dit boekje want terwijl ik dit schrijf zijn we nog druk in de weer om de laatste hand te leggen aan alle activiteiten. Iedereen is weer van de partij en ik kan niet uitleggen hoe trots ik ben om te zien dat alle vrijwilligers de schouders er weer onder zetten en de dagen aftellen naar Zomerfeest 2022. Ook onze sponsoren die we twee jaar ‘met rust hebben gelaten’ zijn weer van de partij om ons dorpsfeest financieel en materieel bij te staan.

Is het dan echt allemaal goed nieuws? Nee, helaas is er ook een onvermijdelijk puntje namelijk de muntenprijs. Ik hoef niemand te vertellen wat de prijzen de afgelopen tijden hebben gedaan en dus kunnen wij ook niet anders dan deze bij te stellen. We kijken altijd naar wat er om ons heen gebeurd en proberen daar onder te blijven want al is het fijn om een financiële buffer te hebben voor slechte jaren, winst maken is voor ons niet de doelstelling. Geen verlies draaien wel ;-) Om ons heen kijkende liggen de prijzen veelal op drie euro en hoger op een festival. Zoals gezegd proberen wij daar altijd een beetje onder te blijven. Met €2.80 denken we dit gerealiseerd te hebben en daarmee
ook de gestegen kosten het hoofd te kunnen bieden. Nooit leuk om te melden maar zoals gezegd, het kan niet anders.

Tot zover dit mindere puntje, op naar het feest!!

Namens SDS wens ik iedereen heel veel plezier en gezelligheid toe en laten we aan onszelf en elkaar zien dat we nog steeds weten wat een feestje maken is!!

Tot straks in de tent en Mucha Diversión!!

Stichting Dorpsfeest Spaarndam
Arie in ‘t Veld, voorzitter