Voorwoord Zomerfeest 2019

Beste Spaarndammers,

Ons aller feest staat weer voor de deur! Op woensdag 18 september wordt de aftrap gegeven voor onze 21ste editie van het Zomerfeest! Het thema voor dit jaar doet ons weer een beetje in het verleden duiken met ‘PETTICOATS & VETKUIVEN’. Uiteraard is het programma in grote lijnen vergelijkbaar met dat van 2018, wat betekent dat u niets hoeft te missen van allerlei vertrouwde – maar ook vernieuwde – onderdelen. Meer daarover leest u in dit boekje.

Wel het vermelden waard is het terugkeren van de jaarmarkt langs de Ringweg op zondag. Na enkele jaren van afwezigheid doen we dit jaar weer een poging om deze voor vast terug op de agenda te krijgen. Het afgelopen jaar is er achter de schermen weer hard gewerkt om het komende dorpsfeest weer een stukje mooier en beter te maken. De nieuwe structuur begint absoluut vruchten af te werpen. Door commissies te vormen hebben we vrijwilligers die bepaalde activiteiten organiseren en daardoor genoeg tijd overhouden om deel te kunnen nemen aan andere activiteiten. We zijn dan ook erg blij dat nieuwe mensen de handen ineen slaan en willen helpen te toekomst van ons aller feest te waarborgen. Ook interesse om een evenement te helpen organiseren of wil je een nieuw evenement opzetten? Neem contact met ons op en dan gaan we samen aan werken. Het blijft immers een feest voor en door Spaarndammers.

Ook een wat minder leuke mededeling is dat we door de algehele stijgende kosten en de verhoging van het lage BTW tarief er niet onderuit konden om de muntprijs te verhogen en wel naar
€ 2,40 per muntje. Dit is de eerste verhoging sinds zeven jaar en we hopen net zo hard als jullie dat we deze prijs weer zoveel jaar kunnen volhouden. Ook hebben we vorig jaar gemerkt dat niet alleen bier belangrijk is, ook wijn wordt door de mensen graag gedronken en op kwaliteit gewaardeerd. Na vele verzoeken en/of klachten over de wijn hebben we besloten om de kwaliteit van onze wijn te verbeteren. Voor de keuze is dan ook de hulp ingeroepen van enkele wijnexperts uit het dorp. Een veel betere wijn voor een iets hogere prijs, dat is het streven. Smaken verschillen, maar we denken hiermee toch een stap in de goede richting gemaakt te hebben.

Wij hopen dat ook dit jaar weer een succes zal worden maar om dat te kunnen realiseren zijn wij uiteraard afhankelijk van u allen. Wij willen dan ook onze grote dank uitspreken naar al onze sponsors, de tientallen vrijwilligers en de honderden bezoekers. Een geslaagd Zomerfeest maken we met zijn allen!

Namens Stichting Dorpsfeest Spaarndam wens ik iedereen een mooi, feestelijk en zonnig Zomerfeest toe en ik zie u graag in en rond onze feesttent aan de Ringweg.

Dus T-birds en Pink ladies, zet de zorgen opzij, de haren vol brylcreem en kom als de Greased Lightning naar de feesttent want het is tijd voor Petticoats & Vetkuiven!!

Stichting Dorpsfeest Spaarndam
Arie in ‘t Veld, voorzitter