Nawoord Zomerfeest 2022

Beste Spaarndammers,

Het zit er weer op, Zomerfeest 2022 is voorbij. Een zomerfeest waar we lang naar uit hebben moeten kijken en we nu trots op terug mogen kijken.

Na twee jaar van afwezigheid en daarvoor een aantal jaren prima weer kunnen we toch we zeggen dat de weergoden ons dit jaar op de proef hebben gesteld. Die hebben namelijk het idee gehad om de droogte van de afgelopen drie maanden even snel in één weekend in te halen. En toch hebben jullie allemaal laten zien dat we ons daar niet door uit het veld laten slaan.

Alle activiteiten waren goed tot zeer goed bezet en dat is toch geweldig om te zien!
of we het nu hebben over het darten, bingo, Quiznight, seniorenmiddag, scholendag of Footgolf bijna alles was drukker dan ooit tevoren en daar mogen we met z’n allen supertrots op zijn.

Eerlijk is eerlijk de zondag was natuurlijk een stuk minder. Dusdanig slecht weer zorgde er voor dat er rond de 800 man in de tent hadden (laat in de middag) waar we in 2019 nog 2500 mensen op het terrein hadden. Maar goed, dat is het risico als je een feestje geeft eind september. En natuurlijk, ook al waren we ‘maar’ met 800 mensen, ook de zondag was weer een topfeest!
We hebben het weer geflikt met elkaar en wij kunnen als Stichting dan ook niet vaak genoeg zeggen hoe dankbaar wij zijn met alle sponsors, vrienden van de Stichting en vrijwilligers zowel in het geel als in het blauw.
En toch wil ik nog even stilstaan bij het volgende. Daar waar het feest teneinde was en de laatste tentdelen van het terrein werden gereden, bereikte ons het schokkende en droevige bericht dat Sonja van Geldorp plots was overleden. Sonja was al jaren actief binnen SDS als vrijwilliger en dit jaar vooral als coördinatrice van de muntenverkoop. En daarnaast als echtgenoot natuurlijk al jaren de steun en toeverlaat van ex-bestuurslid Nico van Geldorp.
Namens heel SDS wil ik dan ook Nico, Daan, Gijs en Giel alle sterkte toewensen om dit enorme verlies een plekje te kunnen geven.

En dan kijken we stiekem alweer uit naar volgend jaar: 25 jaar Stichting Dorpsfeest Spaarndam! Dat kunnen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Achter de schermen wordt al druk overlegd hoe we dit allemaal in gaan vullen maar dat we daar weer met elkaar een topfeest van zullen gaan maken staat vast natuurlijk!!

Uiteraard is (extra) hulp altijd welkom dus heb je zin om mee te helpen aan het mooiste feest van het jaar, neem contact met ons op en vertel ons je wensen en ideeën.
Terugkijkend op het afgelopen dorpsfeest kan ik niet anders zeggen dan dat ik het een eer vond en vind om met jullie allemaal dit mogelijk gemaakt te hebben.
Jullie zijn toppers, allemaal!

Spaarndam, bedankt en tot volgend jaar!!

Arie in ’t Veld
Voorzitter