Dankwoord Zomerfeest 2018

Beste Spaarndammers,

Het zit er weer op, Zomerfeest 2018 is voorbij. Na de vorige, ietwat vochtige editie, mochten we dit jaar weer spreken van een echt Zomerfeest. En wat een feest was het zeg! Alle activiteiten waren goed tot zeer goed bezet en dat is toch geweldig om te zien!

Alleen Spaarndam Bakt had iets minder taarten dan vorig jaar. En al was dit tot groot enthousiasme van mijn weegschaal, volgend jaar zorgen we met z’n allen voor meer taarten toch? Er zijn genoeg mogelijkheden en alternatieven zoals bijvoorbeeld de winnaar van dit jaar, de Anti-Kater taart met ei, kaas en worst. Dus zet die culinaire gedachtes aan het werk en dan weet ik zeker dat we volgend jaar weer een volle tafel hebben.

Nu we het toch over Culinair hebben, nieuw dit jaar was het Bites&Wines. Een lekker hapje met een lekker wijntje. En dat mag toch ook wel een succes genoemd worden zeg! Dus ook via deze weg een speciaal dankwoord voor De Kolk, De Toerist en De Zoete Inval voor het organiseren van dit schitterende evenement.

Meer nieuwe dingen vielen in goede aarde. Denk hierbij aan de nieuwe tent van ons Spaarndamse Tentsupply en natuurlijk vloeide er weer Amstel uit de tap waar we ook veel positieve reacties op mogen hebben ontvangen.

Dat de VIP-tent op de vrijdag- en zaterdagavond weer als vanouds gratis is was nog niet tot iedereen doorgedrongen dus daar bleef het wat rustig. Geen zorgen, volgend jaar houden we dit zo dus zet het maar alvast in de agenda!
Carnaval leek ons een mooi feestelijk thema om het jubileumjaar mee te kunnen vieren en dat was het zeker. Natuurlijk leeft Carnaval hier niet zo erg als in het zuiden maar als het om het vieren van een feestje gaat, dat kan je met een gerust hart aan Spaarndam overlaten!
We hebben het weer geflikt met elkaar en ik kan dan ook niet vaak genoeg zeggen hoe dankbaar ik ben met alle sponsors, vrienden en vrijwilligers in het geel en in het blauw.

Al 20 jaar organiseren wij als Stichting Dorpsfeest Spaarndam het Kolkfestival en het Zomerfeest met enorm veel plezier. Toch komt er ook voor bestuursleden een moment dat men het stokje wil doorgeven en even een stapje terug wil doen. Zo ook dit jaar. Bert Hilbers doet na tien jaar een stapje terug en Nico Wempe en Marco Zeulevoet gaan het na twintig jaar wat rustiger aan doen. Iets wat ze natuurlijk meer dan verdient hebben. Gelukkig gaan deze kanjers niet verloren voor de Stichting. Ik kan meestal wel goed uit mijn woorden komen maar als ik moet beschrijven hoe dankbaar wij deze helden zijn, schieten woorden mij tekort.

Dit houdt natuurlijk ook in dat wij versterkingen in de gelederen kunnen gebruiken. Dus mocht je je geroepen voelen, neem contact met ons op voor meer informatie. Je bent van harte welkom! En nu hoor ik jullie denken: “Ja doei, blauw shirtje staat gelijk aan geen feest meer vieren.”
Niets is minder waar. Tuurlijk, sommige activiteiten maak je anders mee (wat niet wil zeggen dat het minder leuk is maar dat terzijde). Maar er blijven ook genoeg activiteiten over die je op dezelfde manier kan meemaken als altijd. En laten we eerlijk zijn als het niet leuk was, had ik en de andere bestuursleden, het ook niet gedaan ;-)

Dus neem gerust contact met ons op en denk en bouw mee aan een volgend en weer beter Zomerfeest. Want zolang we het elk jaar beter willen doen gaat het nooit vervelen!

Spaarndam, bedankt en tot volgend jaar!!

Arie in ’t Veld
Voorzitter